Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Α΄ - Β΄ Τάξη: Επίσκεψη στο "Αρχέλων"


"Κάθε χρόνο αναφέρονται στο Σύλλογο "Αρχέλων" περίπου 300 νεκρές ή τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες. Σε περίπτωση νεκρής, οι λιμενικές αρχές φροντίζουν να γίνει άμεσα ταφή από τον τοπικό Δήμο ενώ σε περίπτωση τραυματισμένης, φροντίζουν για τη μεταφορά της στο Κέντρο Διάσωσης.  

Κάθε χρόνο περίπου 50 τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες καταφθάνουν στο Κέντρο από όλη την Ελλάδα. Οι συχνότερες αιτίες τραυματισμών είναι η εμπλοκή τους σε αλιευτικά εργαλεία και ο σκόπιμος τραυματισμός τους από ψαράδες, πρόσκρουση σε ταχύπλοα, κατάποση πλαστικών υλικών τα οποία συγχέουν με τροφή κ.ά.

Το Κέντρο Διάσωσης λειτουργεί και ως χώρος ενημέρωσης του κοινού. Το Κέντρο Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Εθελοντών που έγινε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, 
είναι χώρος προβολών,
 ειδικά διαμορφωμένος και φιλοξενεί φωτογραφική έκθεση για την ιστορία, τη βιοποικιλία και βιολογία της θαλάσσιας χελώνας". 
Οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν  τον χώρο διάσωσης "Αρχέλων" 
και είδαν από κοντά τον τρόπο περίθαλψης των χελωνών. 
Ενημερώθηκαν σχετικά με τους τρόπους που τραυματίζονται, τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι εμπλέκονται σ' αυτούς τους τραυματισμούς 
και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.